Wieża Thane'a & Team

rpg - reddragon - norweskie lesbijki - szybkie samochody - palenie zabija - to od Was zależy, czy to forum wypali

Ogłoszenie

Kolor zielony jest zarezerwowany dla editów administracyjnych.
Give a player a fish, and he’ll probably try to sell it to an NPC fisherman.
Teach a player to fish, and next week he’ll show up with the book, “The Complete Adventuring Fisherman”. He’ll start hunting for some monstrous leviathan to catch and enslave, and he’ll be dual-wielding two fishing poles.

#31 2008-03-02 18:26:43

joseph

Gość bez niczego

Punktów :   

Re: Dol

Ja nie wiem odnoszę chyba zupełnie różne wrażenia od waszych, albo na różnych sesjach jesteśmy, albo nie wiem. Hryniu piszesz ja z Czarnym to myślimy i za innych robimy. Jak dla mnie to jakaś pomyłka jest bo wy nie myślicie ani nie robicie z pewnością za mnie (nie wiem jak za innych nie wypowiadam się za innych). Sesja z mojego punktu widzenia wyglądała tak (pomijam wszystko co było po drodze do miasteczka gdzie rozegrała się  "dyskusja") Non stop Hryniu i Czarny przerzucają się argumentami, które w zasadzie sprowadzają się nie do tego że postacie różnią się jakimiś poglądami na daną sprawę, ale dwaj gracze rywalizują o to który jest lepszy (i to widać od początku gry w tym składzie) moja postać zaproponowała to właśnie kompromisowe rozwiązanie na samym początku dyskusji podała dokładnie za argument to o czym napisał wyżej M. I co się okazało, że nikt tego nie słuchał. Jakiekolwiek wtrącenie argumentu w spór pomiędzy postaciami Hrynia i Czarnego to była przerwa na oddech dla nich pomiędzy powtarzaniem na okrągło tego samego tylko innymi słowy. W trakcie sesji na to tak nie patrzyłem dopiero po przemyśleniu tego w domu. W trakcie sesji moja postać uznała, że nikt nie poprze jej stanowiska (a ja jako gracz i jako postać nie mam we zwyczaju napierdalać w kółko to co już raz powiedziałem) i skłoniła się ku jednej z opcji sporu Hrynia i Czarnego (nie piszę o ich postaciach z rozmysłem bo uważam, że chłopaki po prostu konkurujecie między sobą o miano lepszego gracza, możecie temu zaprzeczać ale to tak wygląda).

I teraz odnośnie Twojego prowadzenia M ja nie mogę Ci nic zarzucić i Ty również nie powinieneś sobie nic zarzucać z prostego względu Czarny i Hryniu są ludźmi o mocnych charakterach, graczami którzy grają już xx lat i dla nich w tym momencie moim zdaniem wyzwanie stanowi bardziej udowodnienie który jest z nich lepszy. IMO zabrali się jednak do tego z dupy strony, idąc w ośli upór jeden i drugi a nie udowodnienie że potrafią się wynieść ponad swoje ambicje z poza gry. Być może się mylę w tym swoim osądzie, ale oceniam to tak jak ja to widzę. M nie możesz zarzucić sobie że nad nimi nie możesz zapanować, nie ma takiego MG który zapanuje na drużyną gdzie kilku graczy ma silne osobowości i każdy z nich chce mieć głos decyzyjny, po prostu nie ma chuja we wsi.

Słusznie masz do mnie pretensje, że jestem za mało stanowczy, ale ja niestety jako gracz nie mam mentalności polityka i to się przekłada na moje postaci, ja powiem raz, może dwa jeśli ktoś mnie nie zrozumiał, ale nie będę się wykłócał bezproduktywnie przez parę godzin dolewając tylko oliwy do ognia.

IMO ta sytuacja może się właśnie tylko zmienić jeśli najlepsi gracze pokażą że są rzeczywiście najlepsi w odgrywaniu postaci nie siebie... Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłem tym co pisze i być może nie mam prawa tego pisać z racji na to że mam gówniane doświadczenie w RPG w porównaniu do innych osób (w zasadzie do wszystkich).

Gdy tylko wyszli z cienia podbramia, w oczy uderzył ich ogromny malunek na ścianie przedstawiający rycerza z wycelowanym w nich palcem. Napis pod malunkiem pytał wielkimi literami: A TY? CZY JUŻ SIĘ ZACIĄGNĄŁEŚ?

#32 2008-03-02 19:11:37

Hryniek

The Kartas Keeper / Moderator

Punktów :   

nie Joziou moim zdaniem u Ciebie nie lezy tu problem. Po prostu bylo olac ze my to graczy, my to postacie i czarny to kras a ja to byly aktor. Ty jako agitator powinienes walnac mowe jakas i swoja droge znalesc bo jak sa 2 opcje jest zle.. jak 3 to juz mozna znalesc srodek. Ale mam nadzieje ze to wydarzenie jakies modyfikacje wprowadzi w naszych sesjach na przyszlosc ( w mentalnosci ) pozytywne oczywiscie

60 kg zywego RPG

#33 2008-03-02 19:25:30

Czarny

Gracz

Punktów :   

Całość się rozchodzi o to, że ja rozumiem racje postaci H., H. rozumie racje mojej postaci. Ale wg mojej postaci on nie ma racji - (nikt mi nie będzie mówił co myśli MOJA postać - to żeby ukrucić głupoty) i to samo z drugiej strony. Ja wam nie bronię się przecież oddzywać, proponować, przekonywać. To, że moja postać ucisza kogoś bo się mu w słowo wtrąca to na pewno nie zamierzam się z tego tłumaczyć.

Sobie co mogę mieć do zarzucenia to tylko to, że żeśmy wyszli z klimatu pod koniec dyskusji, ale to było spowodowane tempem. Bynajmniej nie mam złego przeczucia o "jałowej dyskusji". Według mnie była potrzebna. To, że tobie M się nie podobała to nie jest już moja wina. Czemu drużyna ma być jednomyślna, szybko podejmująca decyzję? Nie widzę tego i nie będę się o to kłócił.

O tym co myśli moja postać o sprawie nie będę pisał bo to trzeba jego spytać.

For the Horde.

Pure ownage!

#34 2008-03-02 20:11:46

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

Nie mowie, ze ma byc jednomyslna i nie mowie, ze jest tylko jedna opcja.
Zawsze jest duzo.
Ale przede wszystkim wolalbym, zebyscie byli niejednomyslni gdy naprawde nie jestescie i gdy sa dwie rownie dobre opcje, a nie, gdy sa dwie rownie dobre i trzecia kompromisowa miedzy nimi i tej trzeciej nawet sie nie bierze pod uwage.
Dyskusja byla jalowa, bo nie prowadzila do wnioskow zadnych oprocz tego, ze gdzies trzeba isc i musza to byc krasnoludy. Tak imho.

A ze reszta sie udzielac powinna a nie botowac to ja prawie od dawna.
Zwlaszcza, ze tak naprawde poglady Wasze nie roznily sie niemalze wogole.

A i ja tez widze jedna rzecz - za Czarnym krazy duch Mordrina.
Strike to stun, strike to injure, strike to disarm, mighty strike, strike of mordrin.

Mordrin's Iron Head of Death za kostkami Czarnego bedzie krazyl juz zawsze.

My beloved player, I've got a story to tell...

#35 2008-03-02 20:29:57

Czarny

Gracz

Punktów :   

Ja nic nie poradzę, że szły wtedy kostki. I podczas walki z goblinami i w bijatyce. A nawet jakbym przegrał w bijatyce to każdy pamiętałby Mordrina. Ja nie chciałem robić od nowa tego samego po prostu postać czuła, że nauka w formie pięści nie będzie zła. To nie miało nic do Mordrina - Mordrin wyszedł jakoś sam. A to, że kostki lubią Mordrina to nie znaczy, że muszę się słuchać kostek. Mordrina v2 nie będzie. Chyba, że nie będzie miał żadnej broni i niczego. Wtedy może się rzucić z pięściami. Tylko wtedy.

For the Horde.

Pure ownage!

#36 2008-03-02 21:16:26

Hryniek

The Kartas Keeper / Moderator

Punktów :   

nademna krazy duch ze robie wszystko tak abym ja mial jak najwiecej a druzna jak najmniej nie wiem czemu:P a to jest akurat odwrocenie o 180 stopni. Zreszta ja tam w zasadzie nic nie trace na tej sprawie tak mi sie prywatnie gdyz ja chce zapisac wlasna historie i podrozuje w tym celu a dla kogo to juz duzo mniejsze znaczenie, liczy sie tylko oprocz tego aby mlot trafil do Imperatora jesli go znajdziemy a czy to z rak krasnoludow czy tez innych to nie wazne, jesli krasnoludy powiedza mi w oczy ze oddadza go to bede zadowolony, jesli dopiero z czasem o tym sie dowiem tez bede zadowolony. Bo to jest moj priorytet, raczej mojej postaci i to jest dla niej wazne... wszystko zalezy od tego jak to dalej sie rozwiarze i jak to M oceni realiami swiata

Ostatnio edytowany przez Hryniek (2008-03-02 21:36:34)

60 kg zywego RPG

#37 2008-03-02 22:51:39

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

Dla mnie wazne jest to, ze jesli ktos ma miec glos (i glosowac ze tak powiem) to musi miec cos do powiedzenia, a nie tylko glosowac. Bo taka demokracja to jest chuja warta.

My beloved player, I've got a story to tell...

Stopka forum

RSS