rpg - reddragon - norweskie lesbijki - szybkie samochody - palenie zabija - to od Was zależy, czy to forum wypali
Dzis z Dima omowilismy nastepujaca propozycje moja:
4x Olbrzym
4x Nekros
4x Hobbit
1x Dzin
Generalicja:
Olby: Obrońca, 2x Strateg, 2x Kupiec (w tym jeden przemyslowiec), Profesor, Naukowiec, Mag (biala magia)
Nekros: Obrońca, 3x Mag, Naukowiec, Profesor, Kupiec (przemyslowiec)
Hobbit: Obrońca, 4x Złodziej, Profesor, Kupiec (przemyslowiec)
Dzin: Obrońca, 4x Mag, 2x Naukowiec
Olby maja przewage 8 generalow, tanie rekonstrukcje broni, wiec ladnie zgarniaja z pobojowisk, Nekrosow mozna stawiac na dowolnej supportujacej kombinacji, Hobby i Dzina wiadomo. Gdy wychodza stratedzy z Olbow (kazdy ma 2) wydaje sie, ze nekro stoja na magii, zwlaszcza, gdy rzucaja czary supportowo i stawiaja sie na wojo, Olby moga zarowno wychodzic wojskowo jak i stac w obronie, a nekro trzymac troche zlo na wlasna obrone lub kontrolki. Hobby moga byc obroncami gdy wychodza guby wojskowe (nawet wszystkie 8 - tyle mamy strategow), 2 hobby z krzyzowymi zlo/woj na 50/50 zlo/e2 i opaktowaniem dzina w pozniejszych dniach wojny moga bronic. Nekro ktorys moze z braku kasy ustawic sie na zlo, wykrasc zasoby i przestawic sie na magie. Olb moze atakowac i bronic nawet akceptujac strate ziemi za ew. zyski z ataku, Olby w przeciwienstwie do krasi nie maja kary -15% na pakty zlodziejskie wiec lzej ich bronic wychodzac zlodziejami. Nekrow mozna bronic magicznie - maja 3 magow na pakt i polowke wymienna. Codzienna zmiana paktow gwarantuje ochrone przed czyszczeniem dzieki zmiennosci paktow i rol. Mozna na olbach i Hobbach postawic bunkier na ew. zasadzke lub duzy zmasowany atak - def magiczny ustawiamy na nekrach. Mozna koalke przeciwnika, ktora ma slabych zlodziei sczyscic do zera stawiajac nekrow na duzy % zlodzieja, wojne gangow slac z hobbow i doczyszczajac z nekrow mimo braku u nekrow generalow zlodziei (bo doczyszczanie prowadzi sie tak mala iloscia zlodziei, ze to nie ma znaczenia).
Propozycje co do wziecia gubow
Józek - 2x Olbrzym
H - 2x hobbit
Green - 2x hobbit
Schen - 2x nekros
Dima - 2x nekros
M - 2x olb + Dżin
Co o tym myslicie?
Jak dla mnie to bomba - nekrosami już powoli sobie przypominam wsio jak sie koksalo wcześniej (dzisiejsze turki lepiej mi Nekrem niż sobą poszły :] ) także jak dla mnie taki skład jak i zmienna taktyka pasuje :]
Już dla M pisałem na gadu że mogę Olbami zagrać pod warunkiem przyśpieszonego kursu gry Olbem z jego strony ;)
Skorzystam z okazji i zrobię małego off topa: Wygraliśmy wojnę z Dziećmi Bhaala czy jak oni tam no człowiek nie wie co z ziemią robić teraz :D 55 kafli mam i jest radośnie koalka rozrosła się do 817 kafli ziemi i jest miło i przyjemnie :D Liczę na koks w następnej erze :D
Sklad jest piekny. Mala wersje demo tego skladu mozna poogladac u naszych sojusznikow Dragons World. Maja 7 gubow (w tym jednego czlowieka), ale to wersja demo :D Sklad przez M wymyslony, jest naprawde swietny! Dzin na brejku mag i co wiecej trzeba? Brejki moga isc z kazdego z 8 gubow i 8 gubow moze stac na defie.
Warunek poprawnosci dzialania tego skladu:
WSZYCY CZYTAJA FORUM JAK SIE GRA WLASNYMI RASAMI I KLIKAJA ZA SIEBIE TURY.
Najwiekszym problemem bedzie przekonanie Greena, ze tzreba troche poczytac i przysfoic :P Bo to jak on chce simowac na 80% domkow... przeciez faktem jest ze bedzie stal (to jeszcze do tej ery) na magu najpierw :/ A czary z 80% domkow maja taka moc... Roznica moze 200k jest w odchyleniu z 53% - 60% a co dopiero 53-80.... M, wez go na to forum zapros... niech chciaz poudziela sie i pokomentuje dzial naszej koalicji :P
Niech sie zarejestruje, stworze mu grupe z dostepem do tego dzialu.
Dima ma racje - wymagane jest koniecznie, by ludzie klikali za siebie i wiedzieli, jak sie gra. Na forum naprawde jest duzo informacji o nekro, hobbach i olbach - na tyle duzo, ze nie potrzeba niczego wiecej. Ja dzinami grac umiem, gralem nimi 3 ery, nie ma bata, zebym sobie nie przypomnial blyskawica, zwlaszcza, ze w tej erze tez czaruje glownie.
Niestety - w momencie, gdy kazdy ma dwa guby problem jest oczywisty - musimy, ale to musimy klikac wlasne guby, bo tego jest tyle, ze ja z Dima nie dam rady wszystkiego robic jak komus sie odechce. A odnosnie Greena - Dima, nie wiem, jaki on jest, ale bedziesz musial go przekonac i trzymac krotko, bo hobby w tym skladzie sa najwazniejsze - jeden gorzej wystawiony ataker czy obronca to pol buta, ale zlodziejami glownymi tu moga byc tylko hobby, niektore (pewnie te ciezsze role damy H, bo on szybko sie uczy i jest kumaty w tych sprawach) z wojem, inne bez. Ale hobby to klucz - one beda najmocniej obrywac, one beda musialy codziennie wstawac. Jak sie jeden Olb nie podniesie albo nekros, to jeszcze nie bedzie tragedii, ale jeden hobbit to moze byc duza roznica. Hobby sa prosta rasa, chyba jedna z najprostszych w rd, ale tez trzeba umiec refowac na jeziorkach i magach i spylac z siebie czarna szybko, blyskawicznie sie odbudowywac i wystawiac z wpierdolu w gora 22-23 tury.
Skorzystam sobie z tematu, może byście wzięli do siebie do koalicji Pawełka w tej erze jeszcze? Hobkiem gra chyba w mojej koalce 17 miejsc zajętych, więc dupka... jak coś to pewnie H ma gadu Pawełka...
W sumie czemu nie, ta era i tak moze byc bylejaka (nie mowie o poziomie graczy, tylko o skladzie) :D jezeli umie on klikac i nie bedzie trzeba tego robic za niego, to ok, bo mi sie juz nie chce cale dnie siedziec i przeklilkiwac guby... smiechem zartem po 6h na to schodzi... A czasami chce sie cos innego porobic :P
Na liczenie czyszczenia mniej nie schodzi Dima, serio :P
Proponuje takie nauki oprocz klasycznych (osadnictwo, podatki, wynalazczosc i koszt budynkow)
Hobby machiny drewniane (do manufaktur) i wszystkie prymitywne + rekrutacja i trening wyzej
Olby wszystkie prymitywne, odzysk broni + machiny drewniane + trening
Nekrosi wszystkie prymitywne, machiny drewniane, trening + czarodziejstwo + rekrutacja (do podstawowej)
Dzin oczywiscie maks czarodziejstwa ;p
Hehehe, ale sie porobilo!! Wojna z napasci, to chyba wojna bez zasad? Poza tym wg mnie generalowie to ulotna sprawa, raz sa, raz nie ma. Wystarczy stoczyc wojne z noobami i znowu sa na odpowiednim lvlu. Ale to dobry motyw na nowa ere, mianowicie, trzeba bedzie ukryc nazwy zawodnikow i z koalicji nie sciagac parasola, albo zrobimy sie nierozwiazywalni i zaznaczymy, ze nie napadamy. Chociaz mi tam sie napasci spodobaly :P Co Wy na to? Btw. w tej erze mozemy sie spodziewac jeszcze kilku porzadnych wojenek :D Bedziemy jezdzeni do "cel za maly" troche urosniemy i dalej :D Ale teraz tzreba wyczyscic kolesiow, co z nimi mamy na pienku. Proponuje nie dobijac im reszty generalow tylko poranic znowu. Ludzie strasza, ale pamiec maja krotka...
wielka mi strata - no tego co stracil obronce na 22gim to bym zrozumial jeszcze ale tamten co pisal do mnie to stracil 0lvlowca :D
Ogolem kilka rad na sim: w labie warto brac nauke - na simie i tak nam nie potrzebne surowce, bo je sobie nadrobimy, a branie nauki moze znaczaco przyspieszyc rozwoj guba pod tym wzgledem.
Jesli mamy na gubie multizadaniowym jednego profesora jego takze warto w labie expic - jako nadrobienie niejako dni, w ktorych bedziemy klikac mniej niz 14 tur. Oczywiscie szczescie na 49% jest niezbedne z racji ryzyka utraty generala.
No panowie era powoli zaczyna się kończyć Perełki z Lamusa PSO stawiają więc już niedługo powinniśmy wcielać w życie budowę naszej koalicji :D
Najprawdopodobniej nowa erka startuje 19 grudnia z okresem ochronnym do 3 stycznia, bo to że dziś postawią bude nie ulega wątpliwości...
Prawie gracz
PSO juz stoi :P
a ja zdania nie zmienilem :P i dalej bede wam zycie uprzykrzac swoja obecnoscia;]
edit
masz poprawilem :P polonista sie znalazl;]
Ostatnio edytowany przez green888pl (2007-12-07 12:11:39)
chyba życie - no chyba że Ci o dupy chodziło :P aż wejdę na stronkę zobaczę co dzieje się...
19 to następna środa, więc czas leci... i to bardzo szybko...
No w ten weekend by wypadało się zgadać , najlepiej myślę będzie na TS'ie, wiadomo że Dymek nie przyjedzie raczej żeby można było osobiście pogadać (no chyba że coś się zmieniło o czym nie wiem). Może po sesyjce w sobotę sie zgadamy... :]
Prawie gracz
ja sie chetnie tez dolacze tylko dajcie jakies info zebym byl w stanie uzywalnosci i mogl sie normalnie komunikowac :D
To jak coś ustaliliście pod moją nieobecność? Dziś jest 16!