Wieża Thane'a & Team

rpg - reddragon - norweskie lesbijki - szybkie samochody - palenie zabija - to od Was zależy, czy to forum wypali

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

Ogłoszenie

Kolor zielony jest zarezerwowany dla editów administracyjnych.
Give a player a fish, and he’ll probably try to sell it to an NPC fisherman.
Teach a player to fish, and next week he’ll show up with the book, “The Complete Adventuring Fisherman”. He’ll start hunting for some monstrous leviathan to catch and enslave, and he’ll be dual-wielding two fishing poles.

#1 2007-11-05 20:57:52

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

Grudzien 2007

A wiec tak: na swieta jest kilka planow, ktore warto byloby skoordynowac.
Planem pierwszym jest sesja Xerrox, Ravana & Others, ktora jak zakladam bedzie sie skladala z dwoch etapow trwajacych okolo 12 godzin. Przed tym musze dograc z Jozkiem, Tulia i Schenem kilka etapow. Czekam na propozycje.
Nastepnie w planach jest impreza by Dymitr, Dima napisz co i jak z nia.
Oprocz tego mamy sylwester - zamierzamy spedzic go w gronie RD, juz poinformowalem Gobo o tym, ze jestesmy chetni. Bedzie sie ze mna kontaktowal na bierzaco. Oprocz tego mam wolna chate - ale z samej racji malej ilosci miejsca i koniecznosci sprzatania / mozliwosci przenocowania niewielkiej ilosci osob traktowalbym to raczej awaryjnie.
Trzeba to wszystko w miare zgrac.
Ja w grudniu mam sporo kolokwiow - z rolnego, cywilnego, karnego, konstytuty i europejskiego na 100%.
Sesji w grudniu przed przerwa swiateczna wiec raczej nie bedzie. Mniemam, ze nawet pod koniec listopada bedziemy musieli odpuscic.
Jako ze w czasie przerwy swiatecznej jak mniemam wszyscy mamy czas (lacznie z Tulia, ktora dla kampanii Xerroxa jest istotna i Jozkiem, ktorego postac jest juz teraz nie mniej istotna od pozostalych (z racji tego, ze illithidzi to niemala rasa, do tego bardzo potezna) i wszyscy bedziemy sie mogli przygotowac do tej kulminacji kampanii, ktora trwa juz bez mala dwa lata i zakonczy spory etap rozpoczety przez Xerroxa przeniesieniem sie do Faerunu. Faerun zmieni sie z tego, co widac w podreczniku w swiat inny politycznie, ekonomicznie, z zupelnie innym rozkladem sil. Kampania, w ktorej Xerrox, Ravana i inni stabilizuja sie w swiecie, pokonuja trudnosci, "gniezdza sie" i staja sie trwalym elementem otaczajacego ich swiata dobiegnie konca w raz ze zwyciestwem lub porazka w bitwie z Wladca Snow.

Wygrana wyprowadzi Zakon Roży z cienia i uczyni go organizacja o swiatowym znaczeniu, wampirze spoleczenstwo na stale zagosci w Faerunie jako zorganizowany twor (byc moze jako jednostka panstwowa), rakshase (o ile Ravana jakos to rozegra) przestana byc potworami z wystepowaniem: bagna, tereny gorskie, a illithidzi zorganizuja sie w spoleczenstwo, dotychczas bardzo luzno trzymajace sie ze soba.

Przegrana doprowadzi do wyeliminowania tych trzech ras z mozliwosci wspoldecydowania o losach Faerunu i wprowadzi nowe sily - frakcje starych i mlodszych ras, ktore obok istniejacych juz frakcji beda rzadzic.
Kiedy wiec proponowalibyscie sesje?

Na poczatku chcialbym zaznaczyc, ze 31 grudnia jest zajety przez sylwester, potem jest sesja zimowa, wiec nikt z nas nie bedzie mial czasu. Dima napisz kiedy co i jak z Twoimi planami zeby mozna bylo na to nalozyc jakos sesje.

Wszelkie informacje dotyczace tych sesji (plany, raporty, materialy) bede zamieszczal w osobnym watku w dziale o d&d jesli H wyrazi taka chec, a Schen i Jozio rozegraja wsio tak, ze bedzie taka potrzeba, wiec od razu wypowiedzcie sie, czy pasuje Wam umieszczanie przeze mnie takich planow i materialow na forum.

My beloved player, I've got a story to tell...

#2 2007-11-05 21:38:55

Hryniek

The Kartas Keeper / Moderator

Punktów :   

Re: Grudzien 2007

Jetsem sklonny sie zgodzic oczywiscie poprosil bym o jak najmocniejsze utajenie tych materielawo ze wzgledu na to, iz nie chce aby ktos lamal prawa autorskie do Xerroxa etc. Czyli scislej dla grupy graczy i tylko tyle.

Edit by Thane: na tym forum wszystkie zmiany i dodatki (czyli dzial wfrp, ad&d) moga byc przegladane tylko przez grupe Gracze, nawet Uzytkownicy nie maja dostepu do tego podforum

60 kg zywego RPG

#3 2007-11-06 12:26:03

Dymeq

The Dark Father

Punktów :   

Ja mam ferie od 22 grudnia i od 22 grudnia jezeli chcemy mozemy organizowac imprezy gdzie chcemy tj. Koźliki, ew. Widowo, tylko sprawa wyglada tak, ze tam jest środek postu (prawosławnego, a cała wieś jest prawosławna) więc glosne imprezy odpadaja, ale starzy na posiadówke taka poporstu sesyjke, nie widze dlaczego by mieli sie nie zgodzic. Nie wiem, co z Białowieżą, niestety tam jest sporo frakcji, które sie zwalczają i tzreba by bylo najwyżej wstrzelić się jakoś tak... z głową. Najpewniejsze to Widowo i Kożliki. Też zależy ile by miało być nas osób. Ja tam całym sercem jestem za Koźlikami. Pizgawa to pizgawa (wszak zima), ale nieżywicznym drzewem sie w piecach napali i bedzie picuś glancuś :D

...Pustka jest Formą, Forma jest Pustką...

Masz jakiś problem? Wal jak do ojca ;-]

#4 2007-11-06 12:44:13

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

No ja tez jestem zdecydowanie pro Kozliki. Na kilka dni moznaby pojechac, tylko kiedy?

#5 2007-11-06 15:34:38

joseph

Gość bez niczego

Punktów :   

To dogrywanie dd (mojego wątku) w grudniu pewnie wyjdzie dopiero w przerwie świątecznej, bo jak sam wspomniałeś wcześniej od cholery kolosów będzie i czas zdecydowanie ograniczony.

Gdy tylko wyszli z cienia podbramia, w oczy uderzył ich ogromny malunek na ścianie przedstawiający rycerza z wycelowanym w nich palcem. Napis pod malunkiem pytał wielkimi literami: A TY? CZY JUŻ SIĘ ZACIĄGNĄŁEŚ?

#6 2007-11-06 20:16:19

Sch3nzee

Skryba / Moderator

Punktów :   

U mnie tak samo jak u Józia zapewne od 21-22 będę mógł to rozegrać M kiedy tylko obydwaj znajdziemy czas :]

Czy wszystkich bohaterskich czynów dokonały krasnoludy?
Czy ogień Ulryka kiedykolwiek zagaśnie?
Czy Sigmar zaczynał jako Woźnica?
Odpowiedź na te jak i wiele innych pytań znajdziesz grając w WFRP II

#7 2007-11-07 17:04:22

Hryniek

Punktów :   

no i ze mna identyko bedzie wiec M nie bedzie spac tylko graczy wymieniac ;)

60 kg zywego RPG

#8 2007-11-07 18:41:47

Sch3nzee

Skryba / Moderator

Punktów :   

i zestawy lvl-up'ow kupowac - pamietaj o tym H :>

#9 2007-11-13 13:52:51

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

Watek otworzony - juz wiadomo, ze w grudniu w czasie ferii bedzie mozna u mnie grac.

#10 2007-11-16 09:33:44

Hryniek

Punktów :   

no to bedziem katowac ze az siedzenia pod nami beda iskrzec a Xerrox albo padni ale wygra (wole ta 2 opcjie)

60 kg zywego RPG

#11 2007-11-16 15:37:06

joseph

Gość bez niczego

Punktów :   

To jakieś ustalenia odnośnie sesji jutro? Zaczynamy koło 12 jak rozumiem u mnie? Btw uprzedzam jeno że u mnie na kwadracie nie ma opcji na palenia jakby ktoś się pytał ;)

Gdy tylko wyszli z cienia podbramia, w oczy uderzył ich ogromny malunek na ścianie przedstawiający rycerza z wycelowanym w nich palcem. Napis pod malunkiem pytał wielkimi literami: A TY? CZY JUŻ SIĘ ZACIĄGNĄŁEŚ?

#12 2007-11-16 15:38:03

Sch3nzee

Skryba / Moderator

Punktów :   

na kwadracie nie a poza? :P

#13 2007-11-16 16:17:36

joseph

Gość bez niczego

Punktów :   

A to już wolna wola :P

#14 2007-11-16 17:03:06

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

Spoko ;) jutro o 12 ;-)

#15 2007-11-16 17:18:18

joseph

Gość bez niczego

Punktów :   

To chyba mi się widzi że muszę w końcu trochę posprzątać :P

#16 2007-11-17 20:40:14

Hryniek

Punktów :   

jozio wniosl powiew luxusu w sesyjne zycie :)

60 kg zywego RPG

#17 2007-11-17 20:56:27

Sch3nzee

Skryba / Moderator

Punktów :   

No ba - takich przygotowań na sesyjke to nigdzie jeszcze nie miałem :]

#18 2007-11-19 21:09:06

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

Na Xerrox & Company trzeba nakupowac zgrzewek Tigerow ;)

#19 2007-11-20 09:32:36

Hryniek

Punktów :   

zgrzewek? a co bedziemy grac pare dni? trzeba cala cysterne! bo to wiecej bedzie ;)

60 kg zywego RPG

#20 2007-11-20 14:19:05

joseph

Gość bez niczego

Punktów :   

H ostatni ja nawiedzałem Makro to widziałem zgrzeweczki Tigerka po 38 złociszy po 24 sztuki pakowane, więc biznes całkiem opłacalny jest...

#21 2007-11-20 14:22:13

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

No mysle, ze sesja moze trwac sporo. Duzo zalezy takze od wyborow, bo oczywiscie jak glebniecie wszyscy bedzie krotsza :P

#22 2007-11-21 09:26:17

Hryniek

Punktów :   

to odrazu glebnijmy to bedzimy mieli chociaz ferie wolne ;)

60 kg zywego RPG

#23 2007-11-21 11:38:49

Dymeq

The Dark Father

Punktów :   

Hmm... a co z Koźlikami czy cośw tym stylu? Bo jeżeli chcemy coś tam organizować, to ja podejżewam, ze 1-2 grudnia bede w domu i bede pytal sie co i jak z terminami! Chodzi o to, zebysmy znow epizodów odgrywać nie musieli :P

#24 2007-11-22 19:55:44

Hryniek

Punktów :   

xerroxx w Kozlikach - nowa kampania :P
"xerrox idzie na grzyby"
"Xerrox i epizodyczni satanisci z Kozlik"
"Xerrox i zakon bialej Wiezy (bialowiezy)"
"Xerrox idzie na ryby"
"Xerrox i mhroczny szczupak z otchlani Narvii"
"Xerrox i sluchacze Jardusia"
"Xerrox spotyka Zubra"
"Xerrox i rozpalanie ogniska"
"Xerrox gra w rpg"
"Xerrox i jego spiworek"

a teraz odmiana!

"Ravana i... XERROX" muhahaha

60 kg zywego RPG

#25 2007-11-24 10:18:57

Dymeq

The Dark Father

Punktów :   

Tak, tak, tak, H, ty pamietaj, ze w Kozlikach czeka na Twojego xeroxa xilaxo ra Demiurg Zabójca Wszystkiego, jawiący się Tobie jako Pan Siekierka :]

"Xerox i słuchanie odgłosów ostrzonej siekierki"
"Xerox i odcicnanie palców"
"Xerox i amputacja jaj xeroxa"
"Xerox i błaganie o (nie)życie"
"Xerox i wampirze czołganie się na kolanach"

i

żeby było inaczej:

"Kadłubek xerox" :D

#26 2007-12-16 21:55:08

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

Dobra comitiva, wpisywac teraz juz dokladnie ktore dni kto ma wolne na sesje w grudniu.

#27 2007-12-17 06:18:01

Sch3nzee

Skryba / Moderator

Punktów :   

Przed świętami zapewne prawie w ogóle wolnego mieć nie będę - no może niedziela na sesyjkę ale to może... Po świętach, a raczej po pierwszym dniu zapewne do końca roku codziennie przez 28h na dobę :P

#28 2007-12-17 13:51:32

Thane

Big Badass GM

Punktów :   

Zacnie, ja bardzo podobnie jak Schen - przed swietami to takie moze w niedziele, ale moze, w sobote raczej nie bo mozna pracowac a wiec i sprzatac. A potem po pierwszym dniu jak Schen mowi.

#29 2007-12-17 21:45:15

Gosia

Czeladnik socjopaty

Punktów :   

No i ja na razie podobnie, jak na dzis to zakazow nalozonych nie mam, a co sie zdarzy to zobaczymy :) Niedziela przed swietami tez pasuje, potem to juz nie ma bata, wolne i bede sobie czasem dowolnie dysponowac.

#30 2007-12-18 08:05:42

joseph

Gość bez niczego

Punktów :   

No cóż ja od 27 grudnia do 8 stycznia mogę do domu nie wracać :P Więc ten czas jak najbardziej na sesje.

Stopka forum

RSS