rpg - reddragon - norweskie lesbijki - szybkie samochody - palenie zabija - to od Was zależy, czy to forum wypali
A wiec tak: na swieta jest kilka planow, ktore warto byloby skoordynowac.
Planem pierwszym jest sesja Xerrox, Ravana & Others, ktora jak zakladam bedzie sie skladala z dwoch etapow trwajacych okolo 12 godzin. Przed tym musze dograc z Jozkiem, Tulia i Schenem kilka etapow. Czekam na propozycje.
Nastepnie w planach jest impreza by Dymitr, Dima napisz co i jak z nia.
Oprocz tego mamy sylwester - zamierzamy spedzic go w gronie RD, juz poinformowalem Gobo o tym, ze jestesmy chetni. Bedzie sie ze mna kontaktowal na bierzaco. Oprocz tego mam wolna chate - ale z samej racji malej ilosci miejsca i koniecznosci sprzatania / mozliwosci przenocowania niewielkiej ilosci osob traktowalbym to raczej awaryjnie.
Trzeba to wszystko w miare zgrac.
Ja w grudniu mam sporo kolokwiow - z rolnego, cywilnego, karnego, konstytuty i europejskiego na 100%.
Sesji w grudniu przed przerwa swiateczna wiec raczej nie bedzie. Mniemam, ze nawet pod koniec listopada bedziemy musieli odpuscic.
Jako ze w czasie przerwy swiatecznej jak mniemam wszyscy mamy czas (lacznie z Tulia, ktora dla kampanii Xerroxa jest istotna i Jozkiem, ktorego postac jest juz teraz nie mniej istotna od pozostalych (z racji tego, ze illithidzi to niemala rasa, do tego bardzo potezna) i wszyscy bedziemy sie mogli przygotowac do tej kulminacji kampanii, ktora trwa juz bez mala dwa lata i zakonczy spory etap rozpoczety przez Xerroxa przeniesieniem sie do Faerunu. Faerun zmieni sie z tego, co widac w podreczniku w swiat inny politycznie, ekonomicznie, z zupelnie innym rozkladem sil. Kampania, w ktorej Xerrox, Ravana i inni stabilizuja sie w swiecie, pokonuja trudnosci, "gniezdza sie" i staja sie trwalym elementem otaczajacego ich swiata dobiegnie konca w raz ze zwyciestwem lub porazka w bitwie z Wladca Snow.
Wygrana wyprowadzi Zakon Roży z cienia i uczyni go organizacja o swiatowym znaczeniu, wampirze spoleczenstwo na stale zagosci w Faerunie jako zorganizowany twor (byc moze jako jednostka panstwowa), rakshase (o ile Ravana jakos to rozegra) przestana byc potworami z wystepowaniem: bagna, tereny gorskie, a illithidzi zorganizuja sie w spoleczenstwo, dotychczas bardzo luzno trzymajace sie ze soba.
Przegrana doprowadzi do wyeliminowania tych trzech ras z mozliwosci wspoldecydowania o losach Faerunu i wprowadzi nowe sily - frakcje starych i mlodszych ras, ktore obok istniejacych juz frakcji beda rzadzic.
Kiedy wiec proponowalibyscie sesje?
Na poczatku chcialbym zaznaczyc, ze 31 grudnia jest zajety przez sylwester, potem jest sesja zimowa, wiec nikt z nas nie bedzie mial czasu. Dima napisz kiedy co i jak z Twoimi planami zeby mozna bylo na to nalozyc jakos sesje.
Wszelkie informacje dotyczace tych sesji (plany, raporty, materialy) bede zamieszczal w osobnym watku w dziale o d&d jesli H wyrazi taka chec, a Schen i Jozio rozegraja wsio tak, ze bedzie taka potrzeba, wiec od razu wypowiedzcie sie, czy pasuje Wam umieszczanie przeze mnie takich planow i materialow na forum.
Jetsem sklonny sie zgodzic oczywiscie poprosil bym o jak najmocniejsze utajenie tych materielawo ze wzgledu na to, iz nie chce aby ktos lamal prawa autorskie do Xerroxa etc. Czyli scislej dla grupy graczy i tylko tyle.
Edit by Thane: na tym forum wszystkie zmiany i dodatki (czyli dzial wfrp, ad&d) moga byc przegladane tylko przez grupe Gracze, nawet Uzytkownicy nie maja dostepu do tego podforum
Ja mam ferie od 22 grudnia i od 22 grudnia jezeli chcemy mozemy organizowac imprezy gdzie chcemy tj. Koźliki, ew. Widowo, tylko sprawa wyglada tak, ze tam jest środek postu (prawosławnego, a cała wieś jest prawosławna) więc glosne imprezy odpadaja, ale starzy na posiadówke taka poporstu sesyjke, nie widze dlaczego by mieli sie nie zgodzic. Nie wiem, co z Białowieżą, niestety tam jest sporo frakcji, które sie zwalczają i tzreba by bylo najwyżej wstrzelić się jakoś tak... z głową. Najpewniejsze to Widowo i Kożliki. Też zależy ile by miało być nas osób. Ja tam całym sercem jestem za Koźlikami. Pizgawa to pizgawa (wszak zima), ale nieżywicznym drzewem sie w piecach napali i bedzie picuś glancuś :D
To dogrywanie dd (mojego wątku) w grudniu pewnie wyjdzie dopiero w przerwie świątecznej, bo jak sam wspomniałeś wcześniej od cholery kolosów będzie i czas zdecydowanie ograniczony.
U mnie tak samo jak u Józia zapewne od 21-22 będę mógł to rozegrać M kiedy tylko obydwaj znajdziemy czas :]
i zestawy lvl-up'ow kupowac - pamietaj o tym H :>
To jakieś ustalenia odnośnie sesji jutro? Zaczynamy koło 12 jak rozumiem u mnie? Btw uprzedzam jeno że u mnie na kwadracie nie ma opcji na palenia jakby ktoś się pytał ;)
To chyba mi się widzi że muszę w końcu trochę posprzątać :P
No ba - takich przygotowań na sesyjke to nigdzie jeszcze nie miałem :]
H ostatni ja nawiedzałem Makro to widziałem zgrzeweczki Tigerka po 38 złociszy po 24 sztuki pakowane, więc biznes całkiem opłacalny jest...
Hmm... a co z Koźlikami czy cośw tym stylu? Bo jeżeli chcemy coś tam organizować, to ja podejżewam, ze 1-2 grudnia bede w domu i bede pytal sie co i jak z terminami! Chodzi o to, zebysmy znow epizodów odgrywać nie musieli :P
xerroxx w Kozlikach - nowa kampania :P
"xerrox idzie na grzyby"
"Xerrox i epizodyczni satanisci z Kozlik"
"Xerrox i zakon bialej Wiezy (bialowiezy)"
"Xerrox idzie na ryby"
"Xerrox i mhroczny szczupak z otchlani Narvii"
"Xerrox i sluchacze Jardusia"
"Xerrox spotyka Zubra"
"Xerrox i rozpalanie ogniska"
"Xerrox gra w rpg"
"Xerrox i jego spiworek"
a teraz odmiana!
"Ravana i... XERROX" muhahaha
Tak, tak, tak, H, ty pamietaj, ze w Kozlikach czeka na Twojego xeroxa xilaxo ra Demiurg Zabójca Wszystkiego, jawiący się Tobie jako Pan Siekierka :]
"Xerox i słuchanie odgłosów ostrzonej siekierki"
"Xerox i odcicnanie palców"
"Xerox i amputacja jaj xeroxa"
"Xerox i błaganie o (nie)życie"
"Xerox i wampirze czołganie się na kolanach"
i
żeby było inaczej:
"Kadłubek xerox" :D
Przed świętami zapewne prawie w ogóle wolnego mieć nie będę - no może niedziela na sesyjkę ale to może... Po świętach, a raczej po pierwszym dniu zapewne do końca roku codziennie przez 28h na dobę :P
Zacnie, ja bardzo podobnie jak Schen - przed swietami to takie moze w niedziele, ale moze, w sobote raczej nie bo mozna pracowac a wiec i sprzatac. A potem po pierwszym dniu jak Schen mowi.
No cóż ja od 27 grudnia do 8 stycznia mogę do domu nie wracać :P Więc ten czas jak najbardziej na sesje.